26 Kasım 2009 Perşembe

Bolonez Soslu Makarna



Bolonez Soslu Makarna

Malzemeler


1 Paket Spagetti Makarna
300 Gr.Kıyma
1 Adet Soğan
3 Adet Domates
3 Diş Sarımsak
1 Yemek Kaşığı Salça
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı

Yemeğin Tarifi

Soğan ve sarımsağı soteleyip kıymayı ekleyin.Kıyma suyunu çekince rendelenmiş domatesi ilave edip 2-3 dakika pişirin.Daha sonra salça ve baharatını ayarlayıp sos pişince ateşten alın.Haşladığınız makarnanın üzerine hazırladığınız sosu döküp servis edin.

22 Kasım 2009 Pazar

Papara Tarifi




Papara Tarifi

Malzemeler


1 Tane Bayat Pide
300 Gr.Kıyma
1 Kase Yoğurt
1 Tane Soğan
3 Diş Sarımsak
1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
1 Su Bardağı Sıcak Salçalı Su
Tuz
Karabiber

Yemeğin Tarifi

Bayat ekmeği küp küp doğrayın.Isıya dayanıklı fırın kabına pideleri dizip fırına verin.Ekmekler kıtırlaşmaya başlayınca fırından alın.Sıcak salcalı suyu ekmeklerin üzerinde gezdirin.Dövülmüş sarımsağı yoğurtla karıştırın.Diğer tarafta yemeklik doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavurup kıymayı ilave edin.Kıyma suyunu çekince salça ve baharatları ekleyin.Biraz pişirip tencereyi ocaktan alın.Kızarttığınız ekmeklerin üstüne önce yoğurdu sonrada kıymalı harçtan dökün.En üstede ince kıyılmış maydanoz serpip sıcak olarak servis edin.

20 Kasım 2009 Cuma

Yoğurtlu Kabak Kızartması Tarifi




Yoğurtlu Kabak Kızartması

4 Tane Kabak
1 Kase Yoğurt
2 Diş Sarımsak
Sıvıyağ
Tuz

Yemeğin Tarifi

Kabakları soyup halka halka doğrayın.Kızgın yağda önlü arkalı kızartın.Servis tabağına alıp üzerine ezilmiş sarımsak ve tuz ile çırptığınız yoğurdu gezdirin.

Yoğurtlu Kabak Tarifi




Yoğurtlu Kabak

Malzemeler


4 Tane Kabak
1 Kase Yoğurt
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber

Yemegin Tarifi
Kabakları soyup rendeleyin.Suyunu sıkıp kızgın sıvıyağda kızartın.Servis tabağına alıp üzerine ezilmiş sarımsak ve tuz ile çırptığınız yoğurt birazda zeytinyağı gezdirin.

Beşamel Soslu Kabak Tarifi




Beşamel Soslu Kabak Tarifi

Malzemeler

6 Tane Kabak
150 Gr.Beyaz Peynir
1/2 Demet Dereotu
Rendelenmiş Kaşar Peyniri
2 Yemek Kaşığı Un
2 Su Bardağı Süt
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
Tuz

Yemeğin Tarifi

Kabakları yıkayıp uzunlamasına ortadan ikiye bölün.Sıcak suda haşlayıp içlerini kaşık yardımı ile oyun.Beyaz peyniri çatal ile ezip dereotuyla harmanlayın.Peynirli karışımı kabakların içlerine doldurun.Ayrı bir tencerede tereyağını kızdırıp unu ekleyin pembeleşmeye başlayınca sütü katıp kısık ateşte sürekli karıştırın.Hazırladığınız beşamel sos ile rendelenmiş kaşar peynirini kabakların üzerlerine döküp önceden 170c ısıtılmış fırına verin.Kabakların üzeri kızarana dek pişirin.

Peynirli Kabak tarifi



Peynirli Kabak

Malzemeler


5 Tane Kabak
150 Gr Beyaz Beynir
1 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peynir
4-5 Taze Soğan
1/2 Demet Maydanoz
1/2 Demet Dereotu
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı

Yemeğin Tarifi

Kabakları yıkayıp uzunlamasına ortadan ikiye bölün.Sıcak suda haşlayıp içlerini kaşık yardımı ile oyun.Beyaz peynir,ince kıyılmış dereotu,maydanoz,taze soğan,tuz,zeytinyağı ve baharatı harmanlayıp kabakların içlerine doldurun.Isıya dayanıklı cam bir tabağa kabakları dizin.Kaşar peynirini serpip fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin.

Patlıcan Paça



Patlıcan Paça

Malzemeler
5 Tane Patlıcan
5 Diş Sarımsak
3 Tane Soğan
4 Tane Domates
1/2 Demet Dereotu
6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
Limon Suyu
Tuz

Yemeğin Tarifi

Patlıcanların sap kısmı kalacak şekilde soyun.Limon suyu ile ovun.Soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayıp zeytinyağında biraz kavurun.Rendelenmiş domatesi ilave edip 4-5 dakika daha pişirin.Ocağın ateşini kısıp tencereye patlıcanları da ekleyin.Son olarak ince ince kıyılmış dereotu ile süsleyip soğuk servis edin.

Alfredo Fettucini Makarna




Alfredo Fettucini Makarna

Malzemeler


1 Paket Fettucini Makarna
100 Gr.Krema
1 Su Bardağı Parmesan Peynir Rendesi
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
2 Diş Sarımsak
Fesleğen
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ

Yemeğin Tarifi

Makarnayı kaynar suda haşlayın.Makarnanın haşlama suyuna tuz ve sıvıyağ ilave etmeyi unutmayın.Makarna haşlanırken bir yandanda sosunu hazırlayın.Bir tavada tereyağını eritin.İnce ince kıyılmış sarımsağı, tuzu,ve kremayı tavaya ilave edin.5 Dakika kadar pişirip parmesan peynirinide ekleyin.1-2 dakika daha pişirip ocağı kapatın.Bu arada haşlanan makarnanın suyunu süzüp servis tabağına alın.Üzerine hazırladığınız sostan gezdirin.Fesleğen yapraklarıyla süsleyip servis edin.

Pesto Soslu Makarna




Pesto Soslu Makarna

Malzemeler


1 Paket Fettucini Makarna
5 Diş Sarımsak
1 Demet Fesleğen
1 Demet Maydanoz
1 Su Bardağı Rendelenmiş Parmesan Peyniri
50 Gr.Fıstık
1 Su Bardağı Zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Yemeğin Tarifi

Maydanoz,fesleğen yaprakları,sarımsak,fıstık ve zeytinyağını robotta püre haline getirin.En son Parmesan peyniri ilave edip biraz daha karıştırın.Makarnayı haşlayıp geniş bir kapta hazırladığınız sostan döküp iyice karıştırın.Servis tabağına alıp fesleğen yapraklarıyla süsleyip servis edin.

Mantar Soslu Makarna




Malzemeler

1 Paket Makarna
250 Gr.Kıyma
300 Gr.Mantar
1 Adet Soğan
2 Adet Domates
3 Adet Sivri Biber
3 Diş Sarımsak
1 Yemek Kaşığı Salça
Tuz

Yemeğin Tarifi

Yemeklik doğradığınız soğanları ve sarımsakları zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun.Daha sonra ince ince kıyılmış biber ve mantarları tavaya ekleyin.Biraz çevirip kıyma da koyun kıyma suyunu salıp çekince salçayı ve rendelenmiş domatesi ilave edip pişirin.Haşladığınız makarnayı servis tabağına alın.Üzerine hazırladığınız sostan döküp servis edin.