26 Kasım 2009 Perşembe
Bolonez Soslu Makarna
Bolonez Soslu Makarna
Malzemeler
1 Paket Spagetti Makarna
300 Gr.Kıyma
1 Adet Soğan
3 Adet Domates
3 Diş Sarımsak
1 Yemek Kaşığı Salça
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Yemeğin Tarifi
Soğan ve sarımsağı soteleyip kıymayı ekleyin.Kıyma suyunu çekince rendelenmiş domatesi ilave edip 2-3 dakika pişirin.Daha sonra salça ve baharatını ayarlayıp sos pişince ateşten alın.Haşladığınız makarnanın üzerine hazırladığınız sosu döküp servis edin.
22 Kasım 2009 Pazar
Papara Tarifi
Papara Tarifi
Malzemeler
1 Tane Bayat Pide
300 Gr.Kıyma
1 Kase Yoğurt
1 Tane Soğan
3 Diş Sarımsak
1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
1 Su Bardağı Sıcak Salçalı Su
Tuz
Karabiber
Yemeğin Tarifi
Bayat ekmeği küp küp doğrayın.Isıya dayanıklı fırın kabına pideleri dizip fırına verin.Ekmekler kıtırlaşmaya başlayınca fırından alın.Sıcak salcalı suyu ekmeklerin üzerinde gezdirin.Dövülmüş sarımsağı yoğurtla karıştırın.Diğer tarafta yemeklik doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavurup kıymayı ilave edin.Kıyma suyunu çekince salça ve baharatları ekleyin.Biraz pişirip tencereyi ocaktan alın.Kızarttığınız ekmeklerin üstüne önce yoğurdu sonrada kıymalı harçtan dökün.En üstede ince kıyılmış maydanoz serpip sıcak olarak servis edin.
20 Kasım 2009 Cuma
Yoğurtlu Kabak Kızartması Tarifi
Yoğurtlu Kabak Kızartması
4 Tane Kabak
1 Kase Yoğurt
2 Diş Sarımsak
Sıvıyağ
Tuz
Yemeğin Tarifi
Kabakları soyup halka halka doğrayın.Kızgın yağda önlü arkalı kızartın.Servis tabağına alıp üzerine ezilmiş sarımsak ve tuz ile çırptığınız yoğurdu gezdirin.
Yoğurtlu Kabak Tarifi
Yoğurtlu Kabak
Malzemeler
4 Tane Kabak
1 Kase Yoğurt
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Yemegin Tarifi
Kabakları soyup rendeleyin.Suyunu sıkıp kızgın sıvıyağda kızartın.Servis tabağına alıp üzerine ezilmiş sarımsak ve tuz ile çırptığınız yoğurt birazda zeytinyağı gezdirin.
Etiketler:
kabak mezesi,
kabaklı meze,
yogurtlu kabak,
yogurtlu kabak tarifi
Beşamel Soslu Kabak Tarifi
Beşamel Soslu Kabak Tarifi
Malzemeler
6 Tane Kabak
150 Gr.Beyaz Peynir
1/2 Demet Dereotu
Rendelenmiş Kaşar Peyniri
2 Yemek Kaşığı Un
2 Su Bardağı Süt
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
Tuz
Yemeğin Tarifi
Kabakları yıkayıp uzunlamasına ortadan ikiye bölün.Sıcak suda haşlayıp içlerini kaşık yardımı ile oyun.Beyaz peyniri çatal ile ezip dereotuyla harmanlayın.Peynirli karışımı kabakların içlerine doldurun.Ayrı bir tencerede tereyağını kızdırıp unu ekleyin pembeleşmeye başlayınca sütü katıp kısık ateşte sürekli karıştırın.Hazırladığınız beşamel sos ile rendelenmiş kaşar peynirini kabakların üzerlerine döküp önceden 170c ısıtılmış fırına verin.Kabakların üzeri kızarana dek pişirin.
Etiketler:
beşamel soslu kabak,
peynirli kabak tarifi,
soslu kabak
Peynirli Kabak tarifi
Peynirli Kabak
Malzemeler
5 Tane Kabak
150 Gr Beyaz Beynir
1 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peynir
4-5 Taze Soğan
1/2 Demet Maydanoz
1/2 Demet Dereotu
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Yemeğin Tarifi
Kabakları yıkayıp uzunlamasına ortadan ikiye bölün.Sıcak suda haşlayıp içlerini kaşık yardımı ile oyun.Beyaz peynir,ince kıyılmış dereotu,maydanoz,taze soğan,tuz,zeytinyağı ve baharatı harmanlayıp kabakların içlerine doldurun.Isıya dayanıklı cam bir tabağa kabakları dizin.Kaşar peynirini serpip fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin.
Etiketler:
kabak yemegi,
kabak yemekleri,
peynirli kabak,
peynirli kabak tarifi,
yemek tarifi
Patlıcan Paça
Patlıcan Paça
Malzemeler
5 Tane Patlıcan
5 Diş Sarımsak
3 Tane Soğan
4 Tane Domates
1/2 Demet Dereotu
6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
Limon Suyu
Tuz
Yemeğin Tarifi
Patlıcanların sap kısmı kalacak şekilde soyun.Limon suyu ile ovun.Soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayıp zeytinyağında biraz kavurun.Rendelenmiş domatesi ilave edip 4-5 dakika daha pişirin.Ocağın ateşini kısıp tencereye patlıcanları da ekleyin.Son olarak ince ince kıyılmış dereotu ile süsleyip soğuk servis edin.
Etiketler:
patlıca,
patlıcan paca tarifi,
patlıcan yemekleri,
patlıcanlı yemekler
Alfredo Fettucini Makarna
Alfredo Fettucini Makarna
Malzemeler
1 Paket Fettucini Makarna
100 Gr.Krema
1 Su Bardağı Parmesan Peynir Rendesi
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
2 Diş Sarımsak
Fesleğen
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ
Yemeğin Tarifi
Makarnayı kaynar suda haşlayın.Makarnanın haşlama suyuna tuz ve sıvıyağ ilave etmeyi unutmayın.Makarna haşlanırken bir yandanda sosunu hazırlayın.Bir tavada tereyağını eritin.İnce ince kıyılmış sarımsağı, tuzu,ve kremayı tavaya ilave edin.5 Dakika kadar pişirip parmesan peynirinide ekleyin.1-2 dakika daha pişirip ocağı kapatın.Bu arada haşlanan makarnanın suyunu süzüp servis tabağına alın.Üzerine hazırladığınız sostan gezdirin.Fesleğen yapraklarıyla süsleyip servis edin.
Pesto Soslu Makarna
Pesto Soslu Makarna
Malzemeler
1 Paket Fettucini Makarna
5 Diş Sarımsak
1 Demet Fesleğen
1 Demet Maydanoz
1 Su Bardağı Rendelenmiş Parmesan Peyniri
50 Gr.Fıstık
1 Su Bardağı Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Yemeğin Tarifi
Maydanoz,fesleğen yaprakları,sarımsak,fıstık ve zeytinyağını robotta püre haline getirin.En son Parmesan peyniri ilave edip biraz daha karıştırın.Makarnayı haşlayıp geniş bir kapta hazırladığınız sostan döküp iyice karıştırın.Servis tabağına alıp fesleğen yapraklarıyla süsleyip servis edin.
Mantar Soslu Makarna
Malzemeler
1 Paket Makarna
250 Gr.Kıyma
300 Gr.Mantar
1 Adet Soğan
2 Adet Domates
3 Adet Sivri Biber
3 Diş Sarımsak
1 Yemek Kaşığı Salça
Tuz
Yemeğin Tarifi
Yemeklik doğradığınız soğanları ve sarımsakları zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun.Daha sonra ince ince kıyılmış biber ve mantarları tavaya ekleyin.Biraz çevirip kıyma da koyun kıyma suyunu salıp çekince salçayı ve rendelenmiş domatesi ilave edip pişirin.Haşladığınız makarnayı servis tabağına alın.Üzerine hazırladığınız sostan döküp servis edin.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)