8 Şubat 2010 Pazartesi

Çerkes Salatası Tarifi



Çerkes Salatası

Malzemeler
½ Su Bardağı Ceviz
½ Su Bardağı Ufalanmış Bayat Ekmek İçi
1 Tatlı Pul Biber
2 Adet Limon Suyu
1 Fincan Sirke

Tarifi

Ceviz içiyle ıslatılmış ekmek içini bir havanda iyice dövünüz.İçine pul biberi ilave edip iyice harmanlayın.Ezilmiş ekmekli ceviz içine yavaş yavaş limon suyu ilave ederek karıştırmaya devam edin.Limon suyu bitince yavaş yavaş sirkeyi dökerek aynı işlemi yapın.Boza kıvamına gelince salatanız hazır.İster ekmek üzerine sürüp ister et kızartmalarının yanında veya meze olarak ikram edebilirsiniz.Bu salatanın özelliği çok acı olmasıdır.İsteğe bağlı olarak acı azaltılabilir.Hazırlarken çok az su ilave edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder