8 Şubat 2010 Pazartesi
Enginarlı İç Bakla Tarifi
Enginarlı İç Bakla
Malzemeler
6 Adet Enginar
500 Gr.Taze İç Bakla
1.5 Su Bardağı Zeytinyağı
2 Adet Soğan
1 Adet Havuç
1 Demet Dereotu
1 Yemek Kaşığı Un
1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
2 Adet Limon
Tuz
Yemeğin Tarifi
Enginarların göbeğini çıkarıp limonla ovarak limonlu suya atın.Baklaların kabuklarını soyup tanelerini çıkarın.Bir tencerede yağ ve ince kıyılmış soğanı kavurun.İçine küp küp doğranmış havuçları ekleyip kavurmaya devam edin.Daha sonra üzerine bir limon suyu iki bardak su,şeker ve tuz ilave edip baklaları ve enginarları ekleyin.Orta hararetli bir ateşte bakla ve enginarlar yumuşayana kadar pişirin.Pişen enginarları servis kabına alıp içlerine bakla ve havuçlu karışımdan doldurup suyunu üzerine dökün.Dereotunu incecik kıyın.Enginarların üzerine serpip soğuk olarak servis edin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder