20 Kasım 2009 Cuma

Beşamel Soslu Kabak Tarifi




Beşamel Soslu Kabak Tarifi

Malzemeler

6 Tane Kabak
150 Gr.Beyaz Peynir
1/2 Demet Dereotu
Rendelenmiş Kaşar Peyniri
2 Yemek Kaşığı Un
2 Su Bardağı Süt
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
Tuz

Yemeğin Tarifi

Kabakları yıkayıp uzunlamasına ortadan ikiye bölün.Sıcak suda haşlayıp içlerini kaşık yardımı ile oyun.Beyaz peyniri çatal ile ezip dereotuyla harmanlayın.Peynirli karışımı kabakların içlerine doldurun.Ayrı bir tencerede tereyağını kızdırıp unu ekleyin pembeleşmeye başlayınca sütü katıp kısık ateşte sürekli karıştırın.Hazırladığınız beşamel sos ile rendelenmiş kaşar peynirini kabakların üzerlerine döküp önceden 170c ısıtılmış fırına verin.Kabakların üzeri kızarana dek pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder