22 Kasım 2009 Pazar

Papara Tarifi




Papara Tarifi

Malzemeler


1 Tane Bayat Pide
300 Gr.Kıyma
1 Kase Yoğurt
1 Tane Soğan
3 Diş Sarımsak
1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
1 Su Bardağı Sıcak Salçalı Su
Tuz
Karabiber

Yemeğin Tarifi

Bayat ekmeği küp küp doğrayın.Isıya dayanıklı fırın kabına pideleri dizip fırına verin.Ekmekler kıtırlaşmaya başlayınca fırından alın.Sıcak salcalı suyu ekmeklerin üzerinde gezdirin.Dövülmüş sarımsağı yoğurtla karıştırın.Diğer tarafta yemeklik doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavurup kıymayı ilave edin.Kıyma suyunu çekince salça ve baharatları ekleyin.Biraz pişirip tencereyi ocaktan alın.Kızarttığınız ekmeklerin üstüne önce yoğurdu sonrada kıymalı harçtan dökün.En üstede ince kıyılmış maydanoz serpip sıcak olarak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder